Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмАко Тръмп и Европейският съюз поискат, войната ще приключи

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмАко Тръмп и Европейският съюз поискат, войната ще приключи
Коментари Харесай

Орбан: Тръмп и ЕС могат да сложат край на войната в Украйна за един ден

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Ако Тръмп и Европейският съюз изискат, войната ще приключи за 24 часа. Войната, не би трябвало да забравяме, се води от мъже и същите хора, в случай че има воля, имат цялата дарба да сключат мир. Мисля, че в случай че Тръмп стане президент, за един ден той ще може да подсигурява преустановяване на огъня в Украйна и по-късно да стартира договаряния. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан пред италианския вестник Il Giornale, представен от " Труд ".

Орбан акцентира, че за разрешаване на обстановката и определяне на мир, Тръмп ще би трябвало единствено да реализира съглашение с Европейски Съюз.

„ Ако Тръмп и Европейският съюз желаеха, спорът щеше да завърши за 24 часа “, сподели Орбан.

„ Мисля, че в случай че Тръмп стане президент, той би могъл да реализира преустановяване на огъня в Украйна за един ден и по-късно да стартира договаряния “, акцентира Орбан.

Унгарският министър председател и водач на ръководещата партия " Фидес " разяснява и предстящите европейски избори.

„ Преди всичко чакам две неща: подсилване на демокрацията и ново дясно болшинство. Тази Европейска комисия се провали във връзка с селското стопанство, войната, имиграцията, стопанската система, в този момент те би трябвало да изоставен. Укрепването на демокрацията значи избиране на друга Комисия от сегашната, която по време на ръководството си тя беше най-лошата. В същото време имаме потребност от прераждане на дясното в Европа, имаме историческа опция да променим болшинството. Десните партии би трябвало да си сътрудничат, ние сме в ръцете на две дами, които би трябвало да намерят съглашение ”, добави още Орбан по адрес на Джорджа Мелони и Марин льо Пен.

„ Европейският съюз употребява принадлежности за изнудване, по отношение на Италия го прави с стопански и финансови лостове заради високия ви държавен дълг, по отношение на нас с политики по отношение на пола и имиграцията. Това е политически въпрос, зачитането на върховенството на закона няма нищо общо с него. Ние се съпротивляваме, имаме тактики да защитим суверенитета си. За Италия е друго, без Италия не може да има Европейски съюз, само че ние сме нация с 10 милиона поданици. Нашата битка против федерализма на Брюксел обаче може да съставлява образец за доста други европейски народи ”, съобщи Орбан.

„ Унгария граничи с Украйна, това не е просто война, а на нашата граница. Италия е географски далечна, за вас това е нещо друго. Има маджарски жители от унгарското малцинство в Украйна, които се бият в украинската войска и губят живота си, ние сме единствената нация в Европейски Съюз, чиито жители губят живота си в Украйна. Войната е стартирана от Русия, в това няма подозрение, само че би трябвало да се запитаме по какъв начин да действаме. Ние сме на кръстопът: или изолирайте спора и намерете дипломатически път, или навлезте по-дълбоко във войната. Ако позволим на Украйна да нанесе удари в Русия с оръжията, които Италия също доставя, ще има последици със мощна съветска реакция и рискът от интервенция на НАТО е на една крачка разстояние. Стратегията на Европейски Съюз е и тактически несполучлива, ние не осъзнаваме, че си играем с огъня. Идеята за Европейския съюз се роди в кротичък план, след Втората международна война Европа осъзна, че няма да оцелее в друга война. Трябва да се запитаме какъв е стратегическият интерес на Европа и да призовем за преустановяване на огъня. Всичко това е неверно и публичното мнение желае мир, а не война, която не е политическа игра ”, акцентира Виктор Орбан.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР